Laboratorium Badawcze Alab plus oferuje analizy:
- mikrobiologiczne m. in. Salmonella spp., Listeria monocytogenes, Escherichia coli, Staphylococcus aureus (gronkowiec), Enterobacteriaceae
- fizykochemiczne m. in. zawartość białka, tłuszczu, cukrów, suchej masy, wartości odżywcze
- GMO
- metali ciężkich
- dioksyn i PCB
- witamin
- mykotoksyn
- alergenów
- pestycydów
Skontaktuj się z nami by poznać pełną ofertę lub napisz do nas zapytanie ofertowe
Dawid Kołakowski
Mob. 517 387 437
E-mail:
Artykuły:
- Weryfikacja jakości zbóż (spożywczych i paszowych) importowanych z Ukrainy
- Wprowadzenie nowych limitów dot. zanieczyszczeń w żywności – Rozporządzenie Komisji (UE) 2023/915
- Zwiększenie zaufania konsumentów poprzez profesjonalne ekspertyzy dla sieci handlowych
- Bezpieczeństwo żywności importowanej z Ukrainy: kluczowe wyzwania i strategie zapewnienia jakości
- Badanie tlenku etylenu
- Laboratorium żywności - gdzie wykonać badanie?
- Jak wykryć patogeny w żywności?
- Akredytowane badania żywności
- Metody badania żywności
- Badanie na Salmonelle
- Badanie przechowalnicze żywności
- Badania mikrobiologiczne lodów
- Tlenek etylenu w żywności
- Wartość odżywcza w żywności
- Zanieczyszczenia w żywności
- Badania mikrobiologiczne żywności
- Jak zadbać o bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności?
- Ocena organoleptyczna żywności
- Ogólna liczba drobnoustrojów
- Analiza zawartości nadchloranów