Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę.

Akceptuję

Akredytacja laboratoriów badawczych - gwarancją otrzymania dokładnych wyników przeprowadzonych badań!

Profesjonalne laboratorium badawcze posiadające akredytację, świadczy swoim klientom usługi na najwyższym poziomie. Mogą oni liczyć na rzetelne i dokładne przeprowadzenie wyznaczonych badań, w tym cieszących się coraz większą popularnością badań żywności.
Placówki badawcze wyposażone są w nowoczesną aparaturę pomiarową oraz inne urządzenia, przy pomocy których wykonywane są testy np. na obecność mikroorganizmów w danej próbce.
Choć każda z placówek dysponować może różnym wyposażeniem to opinia na temat badanej próbki zawsze będzie taka sama a wszystko to dzięki wprowadzeniu akredytacji laboratoriów badawczych.

Czym jest akredytacja laboratoriów badawczych?

Termin ten odnosi się do wprowadzenia specjalistycznego systemu kontroli jakości przeprowadzanych badań, do którego przystosować powinny się wszystkie placówki profesjonalnie zajmujące się wykonywaniem badań. Im wyższa jakość stosowanej metodyki badawczej tym na dokładniejszy wynik liczyć mogą klienci laboratoriów.

Akredytacja jest pewnego rodzaju certyfikatem jakości, weryfikującym uprawnienia danego laboratorium do prowadzenia testów badawczych - Laboratorium Badawcze Alab plus również może pochwalić się uzyskaniem takiego certyfikatu. Najprostszym sposobem na sprawdzenie tego czy wybrane laboratorium posiada akredytację jest odwiedzenie strony internetowej Polskiego Centrum Akredytacji.

Czym są akredytowane badania żywności?

Jednymi z najczęściej przeprowadzanych badań laboratoryjnych są badania żywności. Od ich wyniku zależy to czy dany produkt jest bezpieczny dla zdrowia konsumenta, a tym samym czy może on zostać wprowadzony do sprzedaży. Akredytowane badania żywności to testy wyróżniające się dokładnością dokonywanych pomiarów i badań.

©ALAB PLUS Sp. z o.o. ul. Stępińska 22/30, 00-739 Warszawa tel.: 223496064 e-mail: laboratorium.badawcze@alab.com.pl | Polityka prywatności