Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę.

Akceptuję
Aktualności

2019-03-15

Szanowni Państwo,

 Z przyjemnością informujemy, że w PCA (Polskie Centrum Akredytacji) dnia 15.03.2019 została podjęta decyzja o utrzymaniu akredytacji Laboratorium Badawczego ALAB plus. W związku z tym zakres akredytacji nr AB 1683 – dostępny w zakładce „Certyfikaty" został uaktualniony o analizy:

 

Ogólna liczba drobnoustrojów PN-EN ISO 4833-1:2013-12 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności

 

Obecność Salmonella spp. do 25g/ml PN-EN ISO 6579-1:2017-04 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności

 

Liczba β-glukuronidazo-dodatnich Escherichia coli PN-ISO 16649-2:2004 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności

 

Liczba Enterobacteriaceae PN-EN ISO 21528-2:2017-08 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności

 

Liczba bakterii z grupy coli PN-ISO 4832:2007 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności

 

Liczba drożdży i pleśni PN-ISO 21527-2:2009 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Dodatki do żywności, Przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Wyroby garmażeryjne, Przetwory mleczne, Przetwory mięsne, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy

 

Liczba drożdży i pleśni PN-ISO 21527-1:2009 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy

 

Obecność Listeria monocytogenes do 25g/ml w matrycach: Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Koncentraty spożywcze, Słodycze i wyroby cukiernicze, Zboża i przetwory zbożowe, Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Suplementy diety, Przyprawy, Ryby i przetwory rybne, Dodatki do żywności

 

I rozszerzony o analizę:

 

Liczba przypuszczalnych Bacillus cereus PN-EN ISO 7932:2005 w matrycach: Mleko i przetwory mleczne, Mięso i przetwory mięsne, Słodycze i wyroby cukiernicze, Wyroby garmażeryjne, Zboża i przetwory zbożowe, Przyprawy, Koncentraty spożywcze, Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Dodatki do żywności

 

Zapraszamy do kontaktu 


2019-01-31

Z przyjemnością informujemy o naszej obecności na VI Międzynarodowych Targach Żywności i Napojów WorldFood Poland 2019, które odbędą się w dniach 7-9 marca w EXPO XXI w Warszawie przy ulicy Prądzyńskiego 12/14.


Zapraszamy do odwiedzenia naszego stoiska!

 

 
 

 

 

Bierzemy udział w VI Edycji Targów WorldFood Poland!
BĘDZIEMY TAM NA STOISKU:

G23
 VI Międzynarodowe Targi
Żywności i Napojów


 
 
7 - 9 Marca 2019

EXPO XXI Warszawa, ul. Prądzyńskiego 12/14
 

 

 

 

 

 

 

* warunkiem uczestnictwa w targach jest dokonanie rejestracji online lub rejestracja w Recepcji Targów na terenie EXPO XXI Warszawa. Szczegółowe zasady uczestnictwa, godziny otwarcia oraz inne informacje praktyczne można znaleźć na stronie www.worldfood.pl .

2019-01-11

Szanowni Państwo,

po przeprowadzeniu szeregu analiz oraz weryfikacji pod kątem bezpieczeństwa infrastruktury informatycznej GRUPY Alab, informujemy, potwierdzając tym samym, iż dane dotyczące kontrahentów znajdujące się na zasobach informatycznych GRUPY Alab nie zostały ujawnione osobom nieuprawnionym co oznacza, że nie doszło do ich utraty (wycieku). Obecnie wdrożyliśmy dodatkowe zabezpieczenia pozwalające uniknąć lub zminimalizować ewentualne skutki podobnych ataków w przyszłości.

W przypadku pytań możecie Państwo skontaktować się Inspektorem Ochrony Danych Grupy Alab pod adresem email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Zarząd Grupy ALAB

©ALAB PLUS Sp. z o.o. ul. Stępińska 22/30, 00-739 Warszawa tel.: 223496064 e-mail: laboratorium.badawcze@alab.com.pl | Polityka prywatności