Szanowni Państwo,
Z przyjemnością informujemy, że w IW (Inspekcja Weterynaryjna) dnia 08.06.2021 została podjęta decyzja o zatwierdzeniu Laboratorium Badawczego ALAB plus do wykonywania badań laboratoryjnych żywności. „Zatwierdzenie" dotyczy wykonywania badań laboratoryjnych w kierunkach:
- wykrywania obecności Salmonella spp. wg PN-EN ISO 6579-1:2017-04 w żywności
- wykrywania obecności Listeria monocytogenes wg PN-EN ISO 11290-1:2017-07 w żywności
- oznaczanie liczby Listeria monocytogenes wg PN-EN ISO 11290-2:2017-07 w żywności
- oznaczanie ogólnej liczby drobnoustrojów wg PN-EN ISO 4833-1:2013-12 w żywności
- oznaczanie liczby Enterobacteriaceae w 37°C wg PN-EN ISO 21528-2:2017-08 w żywności
- oznaczanie liczby β-glukuronidazo-dodatnich Escherichia coli wg PN-ISO 16649-2:2004 w żywności
- oznaczanie liczby gronkowców koagulazododatnich (Staphylococcus aureus i innych gatunków) wg PN-EN ISO 6888-2:2001+A1:2004 w żywności
Zapraszamy do kontaktu!