Szanowni Państwo,
Z przyjemnością informujemy, że w PCA (Polskie Centrum Akredytacji) dnia 15.03.2019 została podjęta decyzja o utrzymaniu akredytacji Laboratorium Badawczego ALAB plus. W związku z tym zakres akredytacji nr AB 1683 – dostępny w zakładce „Certyfikaty" został uaktualniony o analizy:
- Ogólna liczba drobnoustrojów PN-EN ISO 4833-1:2013-12 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności
- Obecność Salmonella spp. do 25g/ml PN-EN ISO 6579-1:2017-04 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności
- Liczba β-glukuronidazo-dodatnich Escherichia coli PN-ISO 16649-2:2004 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności
- Liczba Enterobacteriaceae PN-EN ISO 21528-2:2017-08 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności
- Liczba bakterii z grupy coli PN-ISO 4832:2007 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy, Dodatki do żywności
- Liczba drożdży i pleśni PN-ISO 21527-2:2009 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Dodatki do żywności, Przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Wyroby garmażeryjne, Przetwory mleczne, Przetwory mięsne, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy
- Liczba drożdży i pleśni PN-ISO 21527-1:2009 w matrycach: Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Pasze, Materiały paszowe, Premiksy
- Obecność Listeria monocytogenes do 25g/ml w matrycach: Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Koncentraty spożywcze, Słodycze i wyroby cukiernicze, Zboża i przetwory zbożowe, Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Suplementy diety, Przyprawy, Ryby i przetwory rybne, Dodatki do żywności
I rozszerzony o analizę:
- Liczba przypuszczalnych Bacillus cereus PN-EN ISO 7932:2005 w matrycach: Mleko i przetwory mleczne, Mięso i przetwory mięsne, Słodycze i wyroby cukiernicze, Wyroby garmażeryjne, Zboża i przetwory zbożowe, Przyprawy, Koncentraty spożywcze, Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne oraz warzywno-mięsne, Żywność mrożona, Jaja i produkty jajeczne, Orzechy, bakalie i owoce suszone, Nasiona oleiste, Suplementy diety, Dodatki do żywności
Zapraszamy do kontaktu