Dla zapewnienia łatwości i wygody odbioru przekazywanych informacji serwis ten korzysta z technologii plików cookies. Jeśli chcesz zrezygnować z korzyści, które dają Ci pliki cookies, możesz to zrobić, zmieniając ustawienia swojej przeglądarki. Korzystanie z naszej strony bez zmian ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane przez Twoją przeglądarkę.

Akceptuję

Firmy zajmujące się produkcją oraz dystrybucją artykułów spożywczych zobowiązani są do przeprowadzania regularnych ich badań. Od ilości zawartych w nich składników zależy możliwość udostępnienia produktów do sprzedaży. Żywność, której skład niezgodny jest z obowiązującymi normami i przepisami jest niedopuszczany bądź natychmiast wycofywany z obrotu. Przeprowadzane testy są pomocne w określeniu dokładnej wartości odżywczej czy też zawartości zanieczyszczeń i pozostałości w pożywieniu. Badanie żywności przeprowadza się w profesjonalnych placówkach, wyposażonych w specjalistyczne sprzęty pomiarowe.

Oprócz wspomnianych wyżej, badania żywności laboratorium obejmować mogą testy na badania m.in.:

- wody wykorzystanej w procesie produkcji,

- materiałów paszowych,

- fizykochemiczne żywności,

- przechowalnicze żywności.

Badanie żywność laboratorium spożywcze w województwie mazowieckim - na co zwrócić uwagę przy wyborze placówki badawczej?

Poszukujesz profesjonalnego badania żywności, zlokalizowanego w stolicy naszego kraju? W Warszawie znajduje się kilkanaście palcówek oferujących usługi tego typu, jedną z nich jest Laboratorium spożywcze Alab plus. Z naszej bogatej i atrakcyjnej oferty skorzystać mogą zarówno producenci wyrobów spożywczych jak i sami konsumenci, którzy dużą uwagę skupiają na wpływie pożywienia na ich zdrowie.

Badanie żywności powinno być przeprowadzone w laboratorium dostosowanym do przeprowadzania testów żywnościowych, placówka dysponować musi odpowiednimi uprawnieniami oraz certyfikatami świadczącymi o wysokiej jakości wykonywanych usług badawczych.

©ALAB PLUS Sp. z o.o. ul. Stępińska 22/30, 00-739 Warszawa tel.: 223496064 e-mail: [email protected] | Polityka prywatności

     

Współpraca